FILM

QUEER MoMENTI: Mladi lovac

25.11.2021. | 20 sati

Filmski program Queer Momenti donosi vam film “Mladi lovac” s projekcijom u prostoru Urania u četvrtak 25. 11. u 20 sati! U ovoj argentinskoj drami redatelja Marca Bergera, petnaestogodišnji mladić, koji gori od želje da spava s drugim muškarcem, upliće se u eksploatativnu pornografsku spletku.

► El Cazador // Mladi lovac

Argentina / 2020. / Igrani film, drama/triler, 101 min

Igraju: Juan Pablo Cestaro // Lautaro Rodríguez // Juan Barberini // Luis Margani // Cecilia Cósero // Javier De Pietro // Tomás Agüero

Režija i scenarij: Marco Berger

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=Pqqp1hJcC2E

► Ulaz je besplatan!

Broj ulaznica je ograničen zbog epidemioloških mjera, svoje mjesto preko rezervirajte preko: https://forms.gle/MRKAp9s8SNRiSyf3A

Covid potvrda NIJE potrebna!

► O radnji filma:

U filmu “Mladi lovac”, argentinski redatelj Marco Berger razotkriva seksualno buđenje, nesigurnost i požudu lijepog petnaestogodišnjeg Ezéquiela. Kad njegovi roditelji odu u Europu na mjesec dana, ima kuću za sebe što iskorištava do maksimuma. Dovodi kolege iz razreda doma samo da bi iznova i iznova shvatio da ih ne privlače drugi dečki. No, jednog dana pogađa zgoditak kad upoznaje Monoa, dečka opasnog izgleda, u skate parku. Ali druženje s Monom donosi mu daleko više od povezanosti, intime i seksa kojeg je tražio. Dovodi ga u jezivu situaciju koja ga učini usamljenijim nego što je ikad bio.

► O redatelju:

Marco Berger je argentinski filmski redatelj i scenarist rođen 1977. Studirao je na Universidad del Cine u Buenos Aires te ostvario svoj redateljski debi 2007. godine kratkim filmovima “Una última voluntad” i “El reloj”. Njegov prvi dugometražni film bio je “Plan B”, prezentiran na nizu filmskih festivala (Buenos Aires, Rim, London). Međutim, tek filmom “Ausente” (Odsutan) osvojio je nagradu za najbolji dugometražni film. Stručni žiri ocijenio je film kao “originalni scenarij, inovativna estetika i sofisticirani pristup, koji stvara dinamičnost. Jedinstvena kombinacija homoerotične požude, neizvjesnosti i dramske tenzije”. Kombinacija ovih elemenata primjetna je i u nastavku njegove filmografije, što uključuje i film “Mladi lovac”.

Filmski program Queer Mometi financijski su podržali Hrvatski audiovizualni centar i Ured za kulturu grada Zagreba.

Srijeda, 2. 3. 2022.

Nemirni

8.3.2022. | 20 sati

Nemirni, novi film belgijskog redatelja Joachima Lafossea bit će pretpremijerno prikazan u sklopu ZFF-ovog programa u Uraniji na Kvaternikovom trgu. Projekcija filma održat će se u utorak, 8. ožujka u 20 sati uz uvodni razgovor i gostovanje slikara Zlatana Vehabovića.

Četvrtak, 15. 7. 2021.

Kolaži o laži | Predstavljanje dokumentarnog serijala

14.7.2021. | 19 sati

Dokumentarni serijal KOLAŽI O LAŽI u režiji autorskog dvojca Judite Gamulin i Nebojše Slijepčevića predstavljen je 14.7.2021. u Uraniji – prostoru kreacije.