Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja www.urania.hr, vlasništva udruge Urania.

 

Podaci o udruzi:

Udruga Urania

Kvaternikov trg 3/3, 10 000 Zagreb

OIB: 97682936766

MB: 5166365

IBAN: HR6824020061100944730

Upotrebljavajući web stranice www.urania.hr dajete svoj pristanak na poštivanje odredbi ovog ugovora o navedenim uvjetima uporabe. Ako se sa istima ne slažete, molimo vas da ne koristite navedenu internetsku stranicu.

Ograničenja u upotrebi materijala

Materijali na web stranicama Urania.hr zaštićeno su autorsko pravo udruge Urania iz Zagreba (u daljnjem tekstu DRUŠTVO) ili drugih pravnih osoba. Tekstovi, grafike, baze podataka, HTML kod i ostalo, intelektualno su vlasništvo DRUŠTVA ili drugih pravnih osoba te su zaštićeni Zakonom o autorskim pravima. Ukoliko želite naše materijale koristiti za edukacijske svrhe, slobodno nam se javite i rado ćemo vam izaći u susret.

Prenošenje sadržaja

Materijali sa web stranice Urania.hr ne smiju biti kopirani, izdavani, prevođeni, ili na bilo koji drugi način distribuirani ukoliko se prethodno o istome ne obavijesti uredništvo slanjem maila na info@urania.hr i ukoliko se ne navede direktni izvor (uključujući poveznicu odnosno link prema izvornom članku ili, u dogovoru s uredništvom, prema naslovnoj stranici web stranice Urania).

Vlasništvo baza podataka, licence (dozvole) i upotreba

DRUŠTVO je vlasnik web stranice Urania.hr. DRUŠTVO i njegovi suradnici zadržavaju sva prava i, ovim ugovorom, niti jedno pravo intelektualnog vlasništva nije prenosivo. DRUŠTVO vam time dodjeljuje ne ekskluzivnu i neprijenosnu dozvolu za uporabu baza podataka na web stranicama Urania.hr. Baze podataka se mogu upotrijebiti samo za uvid u informacije te za vađenje istih, u opsegu (razmjeru) opisanom u tekstu koji slijedi. Čitanjem ovog ugovora, obvezujete se na korištenje informacija iz baza podataka Urania.hr, jedino za vašu privatnu uporabu i interne ciljeve – vašeg doma ili vašeg posla, uz što se podrazumijeva da to nije prodavanje ili posredovanje informacija, publiciranje, distribuiranje, prenošenje ili reproduciranje bilo kojeg dijela baze podataka (bilo direktno ili u sažetoj, selektivnoj ili tabeliranoj formi). Možete napraviti ograničeni broj kopija svakog outputa, u machine-čitajućoj formi ili u hard copy formi, što je dovoljno za gore spomenute dozvoljene ciljeve. Ništa ovdje spomenuto ne daje vam pravo kreiranja bilo kakvih baza podataka, direktorija ili hard copy publikacija – iz ili od baza podataka, niti za internu, niti za eksternu uporabu.

Jamstvo, odgovornost

DRUŠTVO se odriče svih jamstava, izričitih ili neizravno izraženih, uključujući, ali ne ograničavajući se na mogućnost prodaje u određene svrhe. DRUŠTVO ne jamči da će funkcije sadržane u materijalima biti oslobođene grešaka, da će nepravilnosti biti ispravljene, kao ni da je server DRUŠTVA oslobođen virusa te ostalih štetnih komponenti. DRUŠTVO ne garantira ispravnost i točnost uporabe te rezultate uporabe materijala dostupnih na web stranicama Urania.hr. Vi (a ne DRUŠTVO) preuzimate kompletne troškove svih potrebnih popravaka, servisiranja ili ispravljanja. Zakon koji je na snazi možda neće dopustiti isključenje impliciranih jamstava pa je moguće da se spomenuto isključenje ne odnosi na vas. Niti u jednom slučaju DRUŠTVO neće biti odgovoran za štete proizašle iz nemarne ili nestručne uporabe materijala na web stranicama Urania.hr, čak i ako su DRUŠTVO ili njegovi autorizirani zastupnici bili upozoreni na mogućnost takvih šteta. Zakon možda ne dopušta ograničenja ili isključivanje odgovornosti za slučajne ili logične štete, pa je moguće da se ovo ograničenje ili isključenje ne odnosi na vas.

Informacije na web stranicama PORTALA pripremljene su pomno i stručno, no DRUŠTVO ne može odgovarati za posljedice njihove primjene. Svi podaci na web stranicama Urania.hr dostupni su za uporabu jedino u svrhu informiranja. Namjena informacija sadržanih na web stranicama Urania.hr nije pružanje pravnih, financijskih ili poreznih savjeta, ili bilo kojih drugih sličnih individualnih savjeta ili savjeta za kompanije. Usluge opisane na web stranicama Urania.hr ponuđene su samo u pravnu nadležnost gdje mogu biti legalno ponuđene. Informacije na web stranicama Urania.hr nisu sveobuhvatne te su iste ograničene informacijama dostupnima DRUŠTVU.

Poveznice (linkovi) i obilježja, robne marke

DRUŠTVO kao jedini vlasnik web stranica Urania.hr nije nužno povezan sa web stranicama čije su poveznice ovdje navedene i ne odgovara za njihov sadržaj. Pridružene web stranice služe isključivo vama, kako bi pridonijeli praktičnosti uporabe Urania.hr te im stoga pristupate uz vlastiti rizik. Postojanje poveznica za ostale web stranice te preporuke za određene proizvode, usluge ili publikacije koje nisu dio Urania.hr te njegovih pomoćnih i pridruženih web stranica ne znači dopuštenje DRUŠTVA za njihovo korištenje.

Određena imena, grafike, obilježja robnih marki, ikone, dizajn, riječi, naslovi i fraze na Urania.hr mogu činiti zaštitne znakove, imena ili znakove usluga DRUŠTVA ili njegovih zasebnih jedinica. Izlaganje zaštitnih znakova na Urania.hr ne podrazumijeva dozvolu njihovog korištenja u bilo kakve svrhe. Svako neautorizirano kopiranje, snimanje, modificiranje te reprodukcija zaštitnog znaka i/ili ostalog sadržaja ovog Urania.hr može značiti kršenje zakona o zaštitnim znakovima i/ili zakonima o kopiranju te osoba može biti podvrgnuta odgovarajućem pravnom postupku.

Ostalo

Ovaj ugovor o uvjetima uporabe odnosi se na svaki pristup web stranici Urania.hr. DRUŠTVO kao jedini vlasnik web stranice Urania.hr, zadržava pravo izmjene ovog Ugovora – izdavanjem nove verzije dokumenta koja će biti važeća od datuma objavljivanja iste na ovoj web stranici. Svaki pristup informacijama na Urania.hr bit će zasebna i diskretna transakcija.

Ovi uvjeti o uporabi ne smiju biti ustupljeni bez unaprijed danog pismenog dopuštenja DRUŠTVA, te će se isti tumačiti i provoditi u skladu sa Zakonima.