RAZGOVOR

The Work Speaks for Itself - predavanje svjetski poznatog dizajnera i ilustratora Bráulia Amadoa

30.5.2024. | u 19 sati

Bráulio Amado, svjetski poznati dizajner i ilustrator, će u četvrtak 30/5 2024 u 19h u Uraniji (Trg E. Kvaternika 3/3) održati predavanje i razgovor “The Work Speaks for Itself”, a u petak 31/5 u 19h u galeriji Klet (Ilica 73) otvoriti izložbu “Gargling Gargoyle'' gdje će predstaviti niz novih grafika izvedenih u sitotisku i rizografiji u produkciji Smak Pressa. Programi se održavaju pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Portugala u Hrvatskoj i Camões Instituta te u organizaciji Smak Pressa i Hrvatskog dizajnerskog društva.

Bráulio Amado je portugalski grafički dizajner, ilustrator i art direktor poznat po živopisnom, eklektičnom dizajnerskom jeziku koji razbija stereotipe suvremenog grafičkog dizajna. Rođen i odrastao u vrevi Lisabona, Bráulio se počeo baviti dizajnom još u srednjoj školi, inspiriran hardcore punk bendovima u kojima je ponekad svirao i za koje je radio plakate.

Nakon završetka studija grafičkog dizajna, Bráulio Amado brzo je stekao ugled svojim hrabrim i dinamičnim vizualnim jezikom. Njegov rad privukao je pažnju poznatih klijenata poput The New York Times, Nike, MTV, Apple Music ali i glazbenika poput The Rolling Stones, Frank Ocean, Amyl and The Sniffers i brojnih drugih, gdje je kroz rad demonstrirao svoju svestranost i sposobnost prilagodbe estetike različitim kontekstima.

Bráuliova dizajnerska praksa ukorijenjena je u eksperimentiranju i neustrašivom pristupu radu. Besprijekorno spaja elemente ilustracije, tipografije i fotografije kako bi stvorio upečatljive vizuale koji ostavljaju trajni dojam na promatrače. Njegov prepoznatljiv stil često uključuje jarke boje, zamršene uzorke, ali i dozu šarmantne neozbiljnosti i hirovitosti, odražavajući njegov karakter.

https://badbadbadbad.com/

https://badbadbadbad.com/archive

https://www.instagram.com/braulioamado/