RAZGOVOR

Muški i ženski princip u suvremenom društvu

6.6.2023. | 18:30 SATI

Ovih dana čini se da radimo sve kako bi se nastavili boriti - jedni s drugima, sami sa sobom, sa društvom, s povijesti, s principima kojima se ne slažemo, a trendovi zapada pokazuju kako izgleda kada pokušamo odstraniti ono što nam stvara nelagodu, potisnuti, gurnuti na rub društva, i okarakterizirati kao 'toksično' ili jednostavno ignorirati postojanje. Pretjerana čvrstoća, pretjerana slabost, okrivljavnje, prebacivanje odgovornosti, letargija, apatija, zamjeranje i osvećivanje, neravnoteža u ova dva principa koji postoje u svakome od nas izašla je na igralište odnosa u suvremenom društvu.  

Što znači biti žena danas? Što znači biti muškarac? Kako o tome učimo? Kako možemo biti u odnosu jedni s drugima? Kako se nadopunjujemo, privlačimo i odbijamo? Koje ja je snaga svakog od ova dva principa i kako ju možemo koristiti? Kako možemo učiti jedni o drugima i kako možemo pristupiti sjenama jednog i drugog principa koje se javljaju u našem društvu?  

I... kako se možemo prestat boriti, i napokon početi stvarati?

Muški i ženski princip, akcija i bivanje, usmjerenost i prisutnost, nalaze se u svakome od nas, a upoznati ih, upoznati se, prepoznati kako koristiti njihovu snagu i naći ravnotežu nosi sa sobom...

Kaya T. Sertić je terapeutkinja integrativne-tjelesno orijentirane psihoterapije, učiteljica suvremeno-šamanske plesne prakse Movement Medicine, mentorica i predavačica s dugogidišnjim iskustvom koja vodi radionice, ceremonije i treninge u Hrvatskoj i diljem svijeta.  

Kroz različite terapijske i šamanske praske, incijacije, istraživanja i vlastita iskustva, Kaya donosi različite oblike healinga i resurse za izazove današnje svijeta,  

Fokus njezinog dugogodišnjeg rada odvijek je bio na istraživanje onoga što nas podržava da živimo utjelovljeno, prisutno i sa srcem, da ojačamo vezu sa životnom silom u nama, nađemo svoje mjesto u zajednicama u kojima živimo, da stvorimo prostor da živimo iz esencije i, naravno, da se pritom zabavimo što je najviše moguće. 

Predavanje je besplatno za javnost, no obzirom na to da dvorana ima ograničeni broj mjesta molimo da se za predavanje prijavite na info@urania.hr i da u predmet e-maila navedete naziv predavanja te da javite ime i prezime i broj mjesta koliko želite rezervirati.