KAZALIŠTE

Ona Mraz

studeni/prosinac 2022

“Ona Mraz” nova je predstava Teatra Mašina igre, namijenjena svim punoljetnim božićnim entuzijastima, skepticima i cinicima, i svima onima “između” koji po pitanju blagdana nastoje ostati ravnodušni usprkos sveprisutnom blagdanskom ugođaju na kraju svake godine.

Premijera predstave Ona Mraz bit će u subotu, 26.11. 2022. u 21 sat u Uraniji – prostoru kreacije (Trg Eugena Kvaternika 3/3, Zagreb), a sljedeća izvedba je dan kasnije, u nedjelju 27.11. u 21 sat.

Naslovnu ulogu tumači Petra Dugandžić, tekst potpisuje Beatrica Kurbel, a režiju Paola Slavica.

U ovoj jednosatnoj monodrami publika upoznaje Auroru Božić, suprugu najpoznatijeg djeda na svijetu – Djeda Božićnjaka. Ona se priprema za svoj prvi javni nastup nakon dužeg vremena. Aurorina trema jača je od besprijekorne šminke, od činjenice da se njezin famozni muž uporno ne pojavljuje, i njezine se pripreme vrlo brzo pretvaraju u retrospektivu vlastitog života; braka i života u sjeni božićne legende s kojom dijeli svoj život.

“Ona Mraz” uz poznate božićne motive i prepoznatljivo kapitalističko lice i naličje Božića, Aurora će za ovog, njoj prijelomnog, blagdana shvatiti kako se našla ovdje gdje je, usprkos svim svojim zaslugama za njegov uspješan biznis.

Iskrena i (auto)ironična u kaosu kojeg je godinama potiskivala Aurora Božić otkriva smisao Božića, posebno sada – kada se čini da se cijeli svijet raspada!

Predstava Ona Mraz će igrati tijekom prosinca, a ulaznice možete kupiti ovdje: https://www.ulaznice.hr/web/regular/26442423

 

PREMIJERA: Mašina Igre: Ona Mraz, 26.11. 2022. u 21 h, Urania – prostor kreacije, Trg Eugena Kvaternika 3/3, Zagreb

GLUMI: Petra Dugandžić

TEKST: Beatrica Kurbel

VIZUALNI IDENTITET: Luka Borčić

FOTOGRAFIJA: Domagoj Kunić

REŽIJA: Paola Slavica

 

Četvrtak, 8. 4. 2021.

6gta | Čitanje NJE |

08.4.2020. u 18 sati

Karlovačke ženske snage, Petra Cicvarić, glumica i spisateljica i Ana Maria Štefanac, glumica i radijska voditeljica, dio su mreže suradnica iz struke koje od samog početka podržavaju projekt i koja je svakim danom veća.