IZLOŽBA

Prijavi rad i izlaži u prostoru kreacije Urania!

13. veljače - 8. ožujka 2020.

Razmatrat će se site-specific projekti koji stručno predstavljaju recentnu domaću i međunarodnu umjetničku i dizajnersku praksu visoke razine. 

Namjera projekta Izložbe u Uraniji jest ispitati na koje načine domaći i strani umjetnici, dizajneri i srodni profesionalci promišljaju javno galerijsko predstavljanje vlastitog rada sa svim specifičnostima koje donosi područje u kojem djeluju, no i njihovi svjetonazori te viđenja umjetnosti i dizajna te njegove uloge u društvu i kulturi. Načini predstavljanja mogu biti preko konceptualnog pristupa i instalacija u prostoru do predstavljanje pojedinačnih opusa ili serija radova određenih autora i/ili autorskih kolektiva.

Pri selekciji, prednost će imati promišljeni, ekonomični tj. niskobudžetni projekti. Prijedloge mogu podnijeti autori i autorski timovi iz područja umjetnosti, dizajna i srodnih disciplina te kritičari i kustosi. Svaki predlagatelj ima pravo sudjelovanja na natječaju s više prijedloga.

Sadržaj natječajnog prijedloga:
Natječajni prijedlog treba sadržavati:

  • naziv projekta
  • detaljan opis projekta
  • ciljeve projekta
  • detaljan troškovnik
  • podatke o predlagatelju (životopis)

Ako je potrebno prijavnici možete priložiti dodatne materijale koji daju potpuniji uvid u sam projekt. Ispunjene prijavnice šalju se na adresu izlozba@urania.hr. Nepotpune prijavnice nećemo uzeti u razmatranje.

Link za preuzimanje tlocrta i fotografije prostora galerije Urania:

Tlocrt

foto: Jure Živković

Selekcija radova:

Pristigle prijedloge odabrat će stručni žiri na temelju čega će prihvaćeni prijedlozi biti uvršteni u program Izložbe u Uraniji. Stručni žiri čine: Marko Golub (HDD), Vanja Žanko (kustosica, kulturna menadžerica), Zlatko Kopljar (umjetnik) i Tena Razumović Žmara (Urania).

Rokovi:

Prijave se primaju do 8. ožujka 2020. godine na e-mail adresu izlozba@urania.hr s predmetom e-maila IZLOŽBE U URANIJI 2020.

Postavljanje pitanja:

Za sve dodatne informacije možete se obratiti voditeljima e-mailom na adresu izlozba@urania.hr.

naslovne fotografije: Unsplash