GLAZBA

Lucia Berlin | Danijel Žeželj, braća Sinkauz i Marco Quarantotto

3.9.2021. | 20 sati

Umjetnici Danijel Žeželj, Alen i Nenad Sinkauz i Marco Quarantotto nastavljaju serijal multimedijalnih performansa u kojima kombiniraju slikanje i glazbu uživo – iduća izvedba pod nazivom Lucia Berlin održat će se u petak, 3. rujna u 20 sati u zagrebačkoj Uraniji. 

Performans Lucia Berlin direktan je spoj slike i glazbe, eksperimentalna narativna forma koja se odvija uživo pred publikom. Inspiriran je te indirektno i subjektivno posvećen životu i poetici američke spisateljice Lucie Berlin. Poput kazališta sjena u kojem su zvuk i boja jezik naracije, razmjenom energije glazbe i vizuala nastaje sekvenca slika. Glazba je i komponirana i improvizirana, a prati i naglašava narativnu liniju te direktno gradi dramaturgiju nastajanja djela. Izvedba se temelji na razmjeni glazbenih i slikarskih elemenata – spajanju ritma i vremena glazbe s volumenom i prostorom slike.

Spomenuti niz performansa započet je prije nekoliko mjeseci, a rezultat je suradnje renomiranih umjetnika - Danijela Žeželja, strip crtača, slikara, ilustratora i autora brojnih grafičkih romana, Alena Sinkauza, skladatelja, basista, kontrabasista i performera u raznim glazbenim, kazališnim i multidisciplinarnim projektima, Nenada Sinkauza, skladatelja i performera u brojnim umjetničkim projektima te Marca Quarantotta, pulskog bubnjara s velikim izvođačkim iskustvom koje uključuje brojne žanrove, od jazza i popa do eksperimentalne glazbe.

Ulaz je besplatan uz obavezno poštivanje trenutnih epidemioloških mjera.