ARHITEKTURA

HRAM JEDINSTVA | dokumentarni film

Petak, 27.11. | 20 sati

Film “Hram jedinstva” posvećen je najpoznatijem američkom arhitektu Franku Lloydu Wrightu i njegovom istoimenom revolucionarnom djelu.

Film donosi priču o ovom veličanstvenom arhitektonskom djelu, o pokušaju vraćanja njegove slave i ljepote. Predani tim povjesničara i stručnjaka otkriva povijest jedne od najinovativnijih Wrightovih građevina koja je njegovu ljubav prema arhitekturi spojila s vlastitim duhovnim vrijednostima.

Narator filma je Brad Pitt.

Projekcija filma dio je programa “Pametniji grad”.

“Pametniji grad” je višegodišnji projekt, inicijativa i javni događaj (konferencija, radionica, filmske projekcije, izložbe) u produkciji i organizaciji Bacača Sjenki te pridruženih partnera (Urania, Kinoteka, DAZ, FRU, Supervizuelna, Greta Galerija, Projekt Zidne Novine) čiji je cilj da participativnom i skupnom energijom zajedništva i razmjene istraži različite mogućnosti resursnosti grada te usporedi i suprotstavi mišljenja o tome što danas, u situaciji posvemašnjeg osiromašenja, medijske zasićenosti i nepostojanja društvenog planiranja, možemo učiniti da grad, po definiciji prostor zajedništva i razmjene, učinimo pametnijim, ljepšim za život, korisnijim za sve građane.

Ulaznice za film dostupne su za kupnju putem linka.

Utorak, 2. 2. 2021.

Kreativni umovi: Ivan Rupnik | MOD X - platforma za upravljanje i razmjenu znanja

Četvrtak, 11.2. | 17:30 sati

MOD X je platforma za upravljanje i razmjenu znanja koja podržava strukturne promjene u građevinskoj industriji koja se prebacuje na više industrijalizirana i izvannamjenska sredstva i metode.