ARHITEKTURA

Europska konferencija REUSE ARCHITECTURE

Četvrtak, 22.4. | 9:30 - 14:30 sati

Središnja tema Europske konferencije o arhitektonskim politikama REUSE ARCHITECTURE koja se održava 22. i 23. travnja u prostoru bivšeg kina Urania (nagrađivanom primjeru REUSE arhitekture) biti će održivi urbani razvoj i urbana obnova usmjereni na različite aspekte korištenja, odnosno ponovnog korištenja urbanog tkiva.

U sklopu konferencije bit će predstavljen projekt urbane revitalizacije prostora bivše tvornice Gredelj, zone između glavnog zagrebačkog željezničkog i autobusnog kolodvora u strogom centru grada. Raspravljat će se o pitanjima obnove i revitalizacije, aktiviranja degradiranih, napuštenih i preskočenih područja, ponovnom korištenju zapuštenih zona ili pojedinačnih građevina te njihovom kružnom gospodarenju.

Organizator je Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, Zavod za prostorni razvoj, u suradnji s Hrvatskom komorom arhitekata. Namijenjena je arhitektima i prostornim planerima, kreatorima politika na svim razinama, ostalim zainteresiranim stručnjacima te najširoj javnosti.

Utorak, 2. 2. 2021.

Kreativni umovi: Ivan Rupnik | MOD X - platforma za upravljanje i razmjenu znanja

Četvrtak, 11.2. | 17:30 sati

MOD X je platforma za upravljanje i razmjenu znanja koja podržava strukturne promjene u građevinskoj industriji koja se prebacuje na više industrijalizirana i izvannamjenska sredstva i metode.