RAZGOVOR

UX Meetup Zagreb #31 #ProductDiscovery

7.7.2020. | 18 sati

Nakon duge pauze, pozivamo vas na prvo ovogodišnje druženje s fokusom na istraživanje kao ključ uspješnog razvoja digitalnih proizvoda.

Kako razumijeti trenutne tržišne uvijete i kako prepoznati trendove? Kako identificirati ključne izazove korisnika te na koji način ta saznanja upotrijebiti za bolju definiciju budućeg proizvoda ili pojedine značajke? Saznat ćete na ovom druženju.

Discovery ili otkrivanje prilika je proces razumijevanja korisnika i kupaca kako bi se razvili proizvodi koji odgovaraju njihovim potrebama. Radi se o razumijevanju tržišta, problema kupaca i korisnika te identificiranju prilika kako bi se moglo definirati, razviti, isporučiti, plasirati, prodavati i upravljati proizvodima koji zadovoljavaju te potrebe.

Bez jasnog krajnjeg cilja, timovi riskiraju trošenje vrijednih resursa na izgradnju proizvoda koji ne zadovoljavaju učinkovito potrebe svojih korisnika. Postojanje jasnog procesa i učinkovitih metoda olakšava usmjeravanje fokusa na razvoj značajki ili novih proizvoda koji imaju za cilj stvoriti rezultate.

O svemu tome možete saznati u četvrtak 7.7. u 18h Uraniji. Vidimo se!

Raspored
18:00 - 18:10 IxDA Uvod u Product Discovery temu
18:10 - 19:30 Predavanja
19:30+ druženje
Organizator Meetupa — IxDA Croatia
Partneri Meetupa — Urania + 3LHD

JTBD – u potrazi za inovacijom

Istraživanje tržišta, korisničkih potreba i inovacija su vještine koje se sve više cijene u razvoju digitalnih proizvoda, usluga i poslovanja općenito.
Kroz ovo kratko predavanje predstavit ćemo metodu istraživanja tržišta temeljenoj na Jobs To Be Done (JTBD) teoriji inovacije. Proći ćemo kroz sve faze i korake metodologije koju provodimo gotovo sa svim svojim klijentima, bilo da se radi o inovacijama poput kompletno novih proizvoda, nadogradnje postojećih pa sve do dizajna sales i marketing procesa.

Davor Čuljak je suosnivač product research and design studija Resonate Digital, fokusiranog na istraživanje i dizajn digitalnih proizvoda.

Discovery research: How we do it at Kiwi.com

Predavanje će se fokusirati na proces discovery istraživanja u Kiwi.com, online putničkoj agenciji. Nakon kratkog uvoda, opisat ću kvalitativne i kvantitativne UX research metode koje koristimo u discoveryju. Konačno, komentirat ću kako te različite metode donose vrijednost u procesu građenja produkta i kako korištenje rezultata takvih istraživanja može pomoći dizajnerima u donošenju optimalnih odluka fokusiranih na korisnike.

Filip Užarević je senior UX researcher u Kiwi.com. Istraživačko iskustvo stekao je kroz studij psihologije i akademska istraživanja, a u svom poslu koristi kombinacije kvalitativnih i kvantitativnih metoda. U Kiwiju je do sad radio na nekoliko domena, uključujući Ancillary Products, Engagement i Self-Service.

Partneri #31 UX Meetupa
Urania je prostor dostupne, otvorene i stalne razmjene informacija, znanja i ideja u području kulture, umjetnosti, arhitekture, dizajna i svih kreativnih struka.

3LHD je interdisciplinarni arhitektonski ured, zainteresiran za integraciju raznih disciplina; arhitekture, urbanog i pejzažnog krajolika, dizajna i umjetnosti. Zasnovan je na izmjeni mišljenja različitih stručnjaka, eksperata za razna područja s kojima u suradnji se nastoji doći do najkvalitetnijeg proizvoda. Takvim načinom rada istražuju se najprimjereniji koncepti i pokušavaju stvoriti nove vrijednosti utkane u suvremenost početka 21. stoljeća, a rezultirao je serijom projekata i realizacija u Hrvatskoj i inozemstvu tijekom zadnjih dvadeset i pet godina