Partners

3LHD je interdisciplinarni arhitektonski ured, zainteresiran za integraciju raznih disciplina; arhitekture, urbanog i pejzažnog krajolika, dizajna, umjetnosti. Takav pristup je rezultirao serijom projekata i realizacija u Hrvatskoj i inozemstvu tijekom zadnjih dvadesetak godina.

Idejni su začetnici i osnivači Uranije - prostora kreacije.

Nakon višegodišnje raznorodne suradnje u brojnim dramskim, plesnim i multimedijalnim projektima Petra Hrašćanec i Ksenija Zec osnovale su Umjetničku organizaciju 21:21 iz potrebe za većom umjetničkom slobodom u istraživanju i kreiranju vlastitih načela izvedbenosti. 

Kroz praksu stvaranja plesnih predstava u suradnji s brojnim stranim i domaćim umjetnicima, 21:21 stvara platformu za kritičku i kreativnu refleksiju promišljanja umjetnosti u njezinim povijesnim, kulturnim, estetskim, društvenopolitičkim i socijalnim kontekstima, kroz prizmu suvremenih teorija i autentičnih konceptualnih okvira. 

Cogito Coffee Shop @ Urania 
Specialty coffee, organic teas + nice food & wine and more...

de facto je umjetnička organizacija koju su 2008. osnovali zagrebački plesni i kazališni umjetnici: Saša Božić i Zdravka Ivandija-Kirigin. Osim djelovanja kao platforma za razvoj radova Saše Božića, de facto potiče suradnju i koprodukciju radova međunarodnih umjetnika koji dijele slične interese na području izvedbenih mjetnosti, djelujući na tankoj granici između kazališta, plesa i performansa, preispitujući poroznost njihovih okvira i konstituciju izvođača unutar konstituciju izvođača unutar disparatnih modusa izvođačkih režima. 

Domino je nevladina, nestranačka, neprofitna udruga sa sjedištem u Zagrebu koja ima za cilj propitivanje tradicionalnih i rad na transformaciji opresivnih normi u tranzicijskom društvu kroz kulturu, medije, javne politike, obrazovanje i suradnje s domaćim i međunarodnim organizacijama. Vizija Domina je da u društvu postoji konstantnost prepoznavanja normi koje onemogućuju slobodu kreativnog umjetničkog i queer izražavanja koje je subverzivno, ali bezopasno za druge ljude. To izražavanje najčešće je vidljivo kroz nezavisne umjetničke izričaje koji su garancija pomicanja granica i kritičkog propitivanja postojećih društvenih normi. 

Fraktura objavljuje kvalitetnu beletristiku i publicistiku hrvatskih i svjetskih, prije svega europskih autora. Objavljuju i suvremene mlade autore, ali i suvremene klasike, kao i nove prijevode ili neprevedene knjige velikana svjetske književnosti. U radu na knjigama paze na svaki detalj, od izbora naslova i prevoditelja preko rada na tekstu do dizajna i kvalitete tiska, pri čemu idu ukorak sa suvremenim tehnologijama. Knjige koje su objavili osvojile su zavidan broj nagrada i jedna su od najnagrađivanijih hrvatskih nakladničkih kuća. Svake godine objavljuju šezdesetak novih naslova, organiziraju mnoštvo promocija i razgovora s autorima iz zemlje i inozemstva, prisustvuju domaćim i inozemnim sajmovima knjiga, a njihove knjige mogu se naći u svim boljim knjižarama.

Zagreb Film Festival jedna je od centralnih i najposjećenijih kulturnih manifestacija te najveći međunarodni filmski festival u Hrvatskoj. Održava se tijekom studenog u Zagrebu te publici predstavlja najbolje od recentne nezavisne međunarodne i domaće filmske produkcije. Od svojih početaka ZFF je usmjeren ka otkrivanju i promicanju suvremenog nezavisnog filma i debitantskih radova redatelj/ica iz cijelog svijeta. Nudeći tijekom gotovo dva desetljeća festivalsku, a kasnije i distribucijsku platformu, te prikazujući ostvarenja koja često mimoilaze repertoare multipleks dvorana, festival je odigrao ključnu ulogu u odgajanju generacija publike koja uživa u filmskoj umjetnosti.

Programe Uranije - prostora kreacije medijski prati i podržava lifestyle portal journal.hr.

Journal je priča za sve one koji vole život, žive ga punim plućima i od njega uzimaju najbolje od ponuđenog, stoga i sadrži teme o svemu što život čini ljepšim, poput interijera i dizajna, kulture, putovanja i tehnologije. Ako želite više od svog dana, ako volite uživati u lijepim stvarima i zdravom životu, budite s nama na journal.hr.

Programe Uranije - prostora kreacije medijski prati i podržava medijska platforma R+.

© Utemeljeno od RAFF film festivala na iskrenoj emociji, provjerenoj informaciji i odlučnosti da od one ljepše stane naše svakodnevnice ne odustajemo.